BRYOPHYTES

Link: http://bryophytes.plant.siu.edu/bryojustified.html

Laitoksen tutkijat tunnistaa kaksi erilaista maan kasveja, eli bryophytes, tai nonvascular maa, kasvit ja tracheophytes,tai verisuoni-maa-kasvit. Bryophytes ovat pieniä, nurmikasvien kasveja, jotka kasvavat tiiviisti pakattu yhteen matot tai tyynyt kiviä, maaperän, tai päällyskasveina rungot ja lehdet metsän puita. Bryophytes eroavat tracheophytes kaksi tärkeää merkkiä. Ensinnäkin, kaikki bryophytes ekologisesti pysyviä, fotosynteesin vaiheen elinkaari on haploidi, gametophyte sukupolvi mieluummin kuin diploidi sporophyte; bryophyte sporophytes ovat hyvin lyhytikäisiä, on kiinnitetty ja ravitsemuksellisesti riippuvainen niiden gametophytes ja koostuvat vain haarautumattomia varsi, tai seta, ja yhden -, terminaali-itiöpesäkkeen. Toiseksi, bryophytes koskaan muoto xylem kudosta, erityinen ligniiniä sisältävät, veden johtamiseen kudosten, joka löytyy sporophytes kaikki putkilokasvit. Aikoinaan, bryophytes sijoitettiin yhteen pääjakso, väli-asennossa välillä leviä ja putkilokasveja. Nykyaikaiset tutkimukset solujen ultrastructure ja molekyylibiologian, kuitenkin,vahvistaa, että bryophytes käsittää kolme erillistä evoluution suvusta, jotka ovat tänään tunnustettu sammalet (phylum Bryophyta), liverworts (phylum Marchantiophyta) ja hornworts (phylum Anthocerotophyta). Perusteellisen analyysin jälkeen maa kasvi suhteita, Kenrick ja Crane (1998) ehdotti, että kolme ryhmää bryophytes edustaa luokan tai rakenteellisella tasolla kasvien evoluutio, tunnistaa niiden “monosporangiate” elinkaaren. Sisällä tämä geologisesti vanhin ryhmä, jakaminen fossiilisten ennätys vanhin putkilokasvit Devonikauden aikakausi.

kolme phyla of bryophytes, suurin lajien monimuotoisuus löytyy sammal, jopa 15 000 lajia tunnustettu. Sammal alkaa sen elinkaaren aikana, kun haploidisen itiöitä, jotka on tuotettu sporophyte kapseli, maa kostea alustan ja alkavat itää. Alkaen yksisoluisia itiöitä, erittäin haarautunut järjestelmä säikeet, nimeltään protonema, kehittyy. Solun erikoistuminen tapahtuu sisällä protonema muodostaa vaaka-järjestelmä punertavan ruskea, ankkurointi säikeet, nimeltään caulonemal säikeet ja pystyssä, vihreä säikeet, nimeltään chloronemal säikeet. Jokainen protonema, joka pintapuolisesti muistuttaa rihmamainen levä, voi levitä useita senttimetrejä muodossa sumea vihreä elokuva yli sen alustan. Kuten protonema kasvaa, jotkut solut caulonemal erikoistuneet säikeet muodostavat vehreässä silmut, jotka lopulta muodostavat aikuisten gametofyytin versoja. Lukuisia versoja tyypillisesti kehittää kunkin protonema niin, että, itse asiassa, yhden spore voi aiheuttaa koko tallustella ja sammal kasvit. Jokainen lehtevä ampua kasvaa apically, tuottavat lehdet kierre järjestely on kasvavaan varsi. Monet sammalet varsi on eriytetty osaksi keski-lohkon ohutseinäisiä vesi-johtamiseen soluja, nimeltään hydroids, jota ympäröi peruskudoksesta cortex ja paksu-aidattuja iho. Lehdet kartio laajasta pohja terävä kärki ja lamina, jotka ovat vain yhden solukerroksen paksuinen. A hydroid-sisältää midvein usein ulottuu varren osaksi lehtiä. Pohjan lähellä ampua, punertavan ruskea, monisoluisten ritsoideja syntyä varren ankkuri moss sen alustan. Vesi-ja mineraali ravinteita tarvitaan sammal kasvaa imeytyvät, ei ritsoideja,vaan ohut lehdet kasvi, kuten sade vesi pesee läpi sammal tyyny.

Kuten on tyypillistä bryophytes, sammalet tuottavat suuria, monisoluisten sukupuoli elinten lisääntymiselle. Monet bryophytes ovat unisexual, tai seksuaalisesti dioicous. Vuonna sammalet miehen sukupuolielimet, nimeltään antheridia, tuottaa klustereita vinkkejä versoja tai oksia uros kasveja ja naisen sukupuolielimet, archegonia, tuotetaan samanlainen muoti naisten kasveja. Lukuisia liikkuvien siittiöiden tuotetaan mitoosin sisällä värikkäitä, klubi-muotoinen antheridia, kun yksi muna kehittyy pohjan kunkin maljakko-muotoinen archegonium. Koska sperma kypsä, antheridium turpoaa ja murtuu auki. Pisara sateen vettä joutumasta klusterin avata antheridia splash siittiöiden lähellä-by naaraat. Pelaajan heidän kaksi whiplash flagellae, siittiöt pystyvät liikkumaan lyhyitä matkoja vedessä elokuva, joka kattaa kasveja auki, kaulaa ja archegonia. Slimey liima eritteiden archegonial kaulan auttaa vetää spermaa alaspäin muna. Tiiviisti pakattu järjestely yksittäisten sammal kasvit helpottaa suuresti lannoitus. Rain forest bryophytes, että kestää kauan festoons puista luottaa rankempia tuulet sade kuljettaa niiden siittiöiden puusta puuhun, kun taas pieni kääpiö sammalet alttiina, hetkellistä elinympäristöjen riippuu tippaa aamukasteen siirtää spermaa.Riippumatta siitä, missä ne kasvavat, kaikki bryophytes vaativat vettä siittiöiden hajoaminen ja myöhemmin lannoitus.

Alkion kasvu sporophyte alkaa sisällä archegonium pian hedelmöityksen jälkeen. Tyvestä, tai jalka, kasvava alkio muodostaa ravinteiden siirto-alue, tai istukan, jossa gametophyte. Sekä orgaanisia ravinteita ja vettä siirtyä gametofyytin osaksi sporophyte kuin se jatkaa kasvuaan. Vuonna sammalet sporophyte varsi, tai seta, kyyneleet archegonial kotelo varhaisessa kehitysvaiheessa, jättäen vain jalka ja hyvin pohjan seta upotettu gametophyte. Yläosa archegonium edelleen yli kärki sporophyte kuin cap-kuten calyptra. Sporophyte kasvu päättyy muodostumista itiöpesäkkeen tai kapseli kärjessä seta. Kapselin sisällä, vedenkestävä itiöt muodostuvat meioosin. Kuten kypsä kapseli turpoaa, calyptra putoaa pois. Tämän avulla kapseli kuivua ja murtaa sen kärki. Erityinen kalvo rakenteita, kutsutaan peristome hampaat, jotka on taitettu alas spore massa,nyt taivuta ulospäin, flinging itiöitä kuivaus tuulet. Moss itiöt voivat matkustaa pitkiä matkoja tuulen mukana, vaikka liikkuvat mantereiden välillä jet puroihin. Niiden seinät ovat erittäin suojaava, jolloin jotkut itiöt säilyvät elinkelpoisena jopa 40 vuotta. Tietenkin, jos itiö laskeutuu sopiva, kostea elinympäristö, itävyys alkaa syklin uudelleen.

 

Liverworts ja hornworts ovat kuin sammalet perustavanlaatuinen ominaisuudet niiden elinkaaren, mutta ne eroavat suuresti organisaation niiden kypsä gametophytes ja sporophytes. Sinivuokko gametophytes voi olla joko vehreässä versoja tai litteä thalli. Vehreässä lomakkeet, lehdet ovat järjestetty varsi yhdessä vatsa-ja kaksi sivusuunnassa rivissä tai riveissä, eikä kierteelle, kuten sammalet. Lehdet ovat yksi solu kerros paksu kaikkialla, koskaan midvein ja ovat yleensä jaettu kahteen tai useampaan osaan, nimeltään lohkoa. Signaalin lehdet, jotka todella makaa alustaa vasten, on yleensä paljon pienempi kuin sivusuunnassa lehdet ja ovat piilossa varsi. Ankkurointi ritsoideja, jotka syntyvät lähellä vatsanpuoleinen lehdet, ovat värittömiä ja yksisoluisia. Litistetty nauha-kuin lehtien-kuten thallus, että thallose liverworts voi olla joko yksinkertainen tai rakenteellisesti eriytetty osaksi järjestelmää selkä ilmakammiota ja vatsa varastointi kudoksissa. Jälkimmäisessä tyyppi, selän iho thallus on saattelisivat hajallaan, että huokoset auki ilmaan chambers. Liverworts koota laajaan valikoimaan haihtuvia öljyjä, joita ne varastoivat ainutlaatuinen soluelimiin kutsutaan öljy-elimissä. Nämä yhdisteet antavat usein mausteinen tuoksu kasveja ja lannistaa eläinten ruokinta niitä. Monet näistä yhdisteistä ovat mahdollisia, kuten mikrobilääkkeiden tai syöpälääkkeiden pharmecuticals.
Sinivuokko sporophytes kehittää täysin suljettu sisällä gametofyytin kudoksiin, kunnes niiden kapselit ovat valmiita avaamaan. Setan, joka on aluksi hyvin lyhyt,koostuu pieniä, ohuita, läpinäkyviä soluja. Juuri ennen kapselin avaamista, seta pidentää solujen, mikä lisää pituutta seta jopa 20 kertaa alkuperäisen mitat. Tämä nopea venymä työntää synkän pigmentoituneet kapseli ja yläosa vaalea seta ulos gametophytic kudoksiin. Kuivaus, kapseli avaa jakamalla neljään segmenttiin, tai venttiilit. Itiöt ovat hajallaan osaksi tuulet, joita kiertämällä liikkeet lukuisia sekoitetut steriili soluja, nimeltään elaters. Toisin kuin sammalet, joka hajottaa niiden itiöt yli useita päiviä, liverworts hajottamaan koko spore massa yksi kapseli vain muutaman minuutin.
Hornworts muistuttavat joitakin liverworts on yksinkertainen, unspecialized thalloid gametophytes, mutta ne eroavat toisistaan monia muita merkkejä. Esimerkiksi siirtomaita symbioottinen cyanobacterium Nostoc täyttää pieniä onteloita, jotka ovat hajallaan koko vatsanpuoleinen osa saniaisia thallus. Kun thallus on ylhäältä katsottuna, nämä pesäkkeet näkyvät hajallaan sininen-vihreä pisteitä. Se cyanobacterium muuntaa typen kaasua ilmaa ammonium, jossa saniaisia vaatii sen aineenvaihduntaa ja saniaisia erittää hiilihydraatteja sisältävä liima, joka tukee kasvua cyanobacterium.Hornworts myös eroavat kaikista muista maan kasveja, joilla on vain yksi suuri, levien, kuten kloroplastiin kussakin thallus solu. Hornworts saavat nimensä niiden pitkä, sarvi-muotoinen sporophytes. Kuten muissakin bryophytes, sporophyte on ankkuroitu gametophyte, jonka jalka, jonka kautta ravinteiden siirto gametofyytin ottaa sporophyte tapahtuu. Loput sporophyte, kuitenkin, on itse asiassa venyttää itiöpesäkkeen, jossa meioosin ja itiöiden kehitystä tapahtua. Juuressa itiöpesäkkeen, yläpuolella jalka, on mitotically aktiivinen meristem,joka lisää uusien solujen itiöitä tuottavien alue koko elinkaari sporophyte. Itse asiassa, itiöpesäkkeen voidaan vapauttaa itiöitä huipulla, samaan aikaan, että uusia itiöitä tuotetaan meioosin tyvestä. Spore julkaisu hornworts tapahtuu asteittain pitkän ajan kuluessa, ja itiöt ovat enimmäkseen hajallaan veden liikkeitä mieluummin kuin tuuli

Sammalet, liverworts ja hornworts löytyy kaikkialla maailmassa erilaisia luontotyyppejä. Ne viihtyvät erityisen hyvin kosteissa, kosteissa metsissä, kuten sumu metsien Pacific northwest tai montane sademetsien eteläisellä pallonpuoliskolla. Niiden ekologiset roolit ovat monet.Ne tarjoavat siemen vuodepaikkaa suurempi kasveja yhteisön, he kaapata ja kierrättää ravinteita, jotka huuhtoutuvat sadeveden kanssa katos ja ne sitovat maaperän pitää sen murentaa. Pohjoisen pallonpuoliskon soiden, kosteikkojen usein hallitsevat sammal Sphagnum, ovat erityisen tärkeitä bryophyte yhteisöjä. Tämä sammal on poikkeuksellinen vesi-vetoisuudeltaan, ja kun kuivataan ja puristetaan, muodostaa hiili-kuten polttoainetta. Koko pohjois-Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa, turve on korjattu jo vuosisatoja, sekä polttoaineen kulutus ja puutarha käyttää ja tänään suot ovat onnistuneet, kuten kestävää resurssien.

KIRJALLISUUS

  • Crandall-Stotler, Barbara. “Morfogeneettinen malleja ja teorian bryophyte alkuperää ja eroja.” Biotieteiden 30(1980): 580-585.
  • Hébant, Charles. Suorittaa Kudosten Bryophytes. Vaduz: J. Cramer, 1977.
  • Kenrick, Paul ja Peter R. Kurki. Alkuperä ja Varhainen Monipuolistaminen Maa Kasvit: Cladistic Tutkimus. Washington, D. C.: Smithsonian Institution Press, 1997.
  • Miller, G. Norton “Suot, paalit ja Yksikköä: pohjamaali turvetta.” Puutarhatalouden 59 (1981): 38-45.
  • Schofield, W. B. Johdanto Bryology. New York: Macmillan, 1985.
  • Shaw, Bernard A., ja Bernard Goffinet, toim. Biologian Bryophytes. Cambridge, Englanti: Cambridge University Press, 2000
Erottaa Merkkiä Sammalet (Phylum Bryophyta), Liverworts (Phylum Marchantiophyta) ja Hornworts
(Phylum Anthocerotophyta)

 

Luonne Bryophyta Marchantiophyta Anthocerotophyta
Protonema Rihmamaisessa, muodostaen monet silmut Pallomainen, jotka muodostavat yhden alkuunsa Pallomainen, jotka muodostavat yhden alkuunsa
Gametofyytin muodossa Vehreässä ampua Vehreässä ampua tai thallus; thallus yksinkertainen tai ilmakammiota Yksinkertainen thallus
Lehtien järjestely Lähtee kierteelle Lähtee kolme riviä Ei Sovellettavissa
Lehtien muoto jakamaton Lehdet, midvein läsnä Lehdet jaettu 2+ lohkoa, ei midvein Ei Sovellettavissa
Erityisiä soluelimiin Ei Öljy elinten Single plastideissa kanssa pyrenoids
Veden johtamiseen solut Läsnä sekä gametophytes ja sporophytes Läsnä vain muutamia yksinkertaisia thalloid muotoja Poissa
Ritsoideja Ruskea, solu Läpinäkyviä, yksisoluinen Läpinäkyviä, yksisoluinen
Gametangial asema Apikaalisella klusterit Apikaalisella klustereita (vehreässä lomakkeet) tai yläpinnan thallus Uponnut thallus, hajallaan
Stomates Läsnä sporophyte kapseli Poissa sekä sukupolvien Läsnä sekä sporophyte ja gametofyytin
Seta Fotosynteesin, uutena gametofyytin varhaisessa kehitysvaiheessa Läpinäkyviä, kasvavaan juuri ennen spore julkaisu Poissa
Kapseli Monimutkainen operculum, kotelo-ja kaulan; kiinteä koko Erilaistumaton, pallomainen tai pitkänomainen; kiinteä koko Erilaistumaton, torvi-muotoinen; kasvaa jatkuvasti pohjapinta meristem
Steriili solujen kapseli Columella Spiraalimaisesti paksuuntunut elaters Columella ja pseudoelaters
Kapseli avautumista operculum ja peristome hampaat 4 venttiilit 2 venttiilit

 

Valmistettu : Barbara Crandall-Stotler, Department of Plant Biology, Southern Illinois University,
Carbondale, IL 62901-6509
 

Leave a Reply