Postiluukusta Opetus

Link: http://www.auburn.edu/academic/education/reading_genie/letbox.html

Voit nyt lukea letterbox opetus Maaliskuussa 1999 kysymys Lukemisen Opettaja. Katso Murray, B. A., & Lesniak, T. (1999). Postiluukusta opetus: hands-On lähestymistapa opetuksen dekoodaus. Lukemisen Opettaja, 52, 644-650.

Postiluukusta opetus on, phonics oppitunti, jossa lapset ovat led analysoida äänteen järjestyksessä sana, ensin oikeinkirjoitus sana ja sitten lukemalla se. Opetus voidaan opettaa yhtä oppilasta tai luokkaa. Siellä on aina kaksi osaa letterbox opetus: oikeinkirjoitus sanoja ja lukea niitä.

Perustelut. Lapset täytyy ymmärtää aakkosellinen periaate, että kirjoitusasuja kartta äänteen järjestyksessä sanoja. Selkeä osoitus tämä periaate on oppimisen oikeinkirjoituksen sanat ennen lukemaan oppiminen. Lapset yleensä kiinnittää enemmän huomiota kirje-äänteen vastaavuuksia, kun oikeinkirjoitus sanoja kuin silloin, kun lukee niitä. Vuonna letterbox opetus, he oikeinkirjoituksen sanat, ennen kuin ne lukea niitä, jotta siirtää tämä kuulostava ulos strategia alkaen oikeinkirjoitus, lukeminen. Tämä auttaa heitä oppimaan sanoja perusteellisesti tarpeeksi muistaa niitä näky sanoja.
Materiaalit. Kirje manipulatives voidaan leikata kartongille, paperille tulostettuna ja laminoitu, tai ostaa kuten puu -, muovi -, tai magneettinen kirjaimia. Jokainen opiskelija tarvitsee täydellinen capital ja pieniä kirjaimia, ylimääräisiä kopioita pienet kirjaimet vokaalit ja yhteisen konsonantit. Laminointi-paperi manipulatives tekee niistä kestävämpiä. Luokan kirje sarjaa voidaan tallentaa vetoketju pussit.
Elkonin laatikot (täällä nimeltään postilaatikot) riviä neliöitä, jotka osoittavat, että opiskelijoiden määrä äänteitä (kirjaimet) sanat on kirjoitettu. Jokainen opiskelija tarvitsee letterbox sarjaa vaihtelevat kaksi-kuusi saraketta yhden rivin. Saranoitu postilaatikot on helppo tehdä leikkaamalla 4 tuuman (10 cm) neliöt värillinen kartonki, jossa jokainen neliö, jossa on merkki, ja sitten teippiä yhdessä sarjan ruutua vaakasuunnassa. Tämä tarkoittaa, että voit avautua oikea määrä soluja jokaisen sanan. Kuitenkin, opiskelijoiden tulee erillinen kahden foneemin laatikko, koska se on hankala taittaa kuusi laatikkoa alas kaksi.
Suunnittelu opetus,. Suunnittele opetus noin yksi uusi kirjeenvaihto, yleensä vokaali. Varhainen opetus, valita yksi lyhyt vokaali (lyhyt – tai olisi hyvä alkajaisiksi). Valitse sanat, joissa on yksinkertainen tunnettu vastaavuuksia.
Tee lista yksinkertainen, säännöllisesti kirjoitettu sanoja, jotka kuvaavat kirjeenvaihto, joita opetat. Esimerkiksi, jos opiskelija tietää, konsonantit k, m, n, p, ja s ja lyhyet vokaalit ja minä, voit muodostaa sanoja, , jos, , pin – , istua, fat, hiekka, ja ohita. Säännöllisesti kirjoitetaan erisnimet, kuten Sam ovat myös reilun pelin, ja ne tarjoavat mahdollisuuden opettaa yleissopimuksen lyhenteen ensimmäinen kirjain. Sana perhe luettelot ovat erittäin hyödyllistä valita sanoja. Tehokas oppitunnit ovat tarkastelun sanoja, joilla on aiemmin opettanut vastaavuuksia niin, että opiskelijan on valittava vokaali jokaista sanaa.
Valitessaan sanoja, älä kiinni yksi oikeinkirjoitus kuvio. Esimerkiksi, jos sinulla antaa maila, kissa, fat, ja hattu, opiskelijat voivat yksinkertaisesti vaihtaa ensimmäiset kirjaimet katsomatta syvemmälle oikeinkirjoitus. Käytä sekoitus oikeinkirjoitus kuvioita (esim. cab – , hullu, rag, pal, fan, ja rap – ) niin, että opiskelijat eivät tarvitse katsoa pidemmälle ensimmäinen kirjain. Valitse 3-12 sanat joukosta sanoja, jotka ovat mahdollisia. Se on parempi suunnitella pari ylimääräistä sanaa (jonka voit jättää pois, jos opiskelijat ovat kamppailee) kuin liian vähän. Kuitenkin, se on tärkeää rajoittaa sanan asetettu niin, että opiskelijat voivat kokea menestystä ja siirtyä muuhun toimintaan.
Laittaa sanat olet valinnut järjestyksessä kuin kahden kirjaimen sanoja, jotka alkavat vokaali, kolmen foneemin CVC sanoja ja pidempiä sanoja, 4, 5, ja 6 äänteitä, jos opiskelija voi käsitellä niitä. Mutta pysy sanat yksitavuinen, ja ennen kaikkea, pysyä säännöllinen kirjoitusasuja. Postiluukusta opetus ei ole suunniteltu poikkeus sanoja. Katso tämän sivun lista, 4-, 5-, ja 6-äänteen esimerkiksi sanat sinun letterbox opetus.
Tarkista äänteen laskea. Jos annat väärän numeron postilaatikot, olet menossa turhauttaa ja hämmentää opiskelijoita. Apua saada tarkka äänteen laskea, lukea selityksiä, malleja ja harjoituksia “Miten Laskea Äänteitä.”
Työskentely opiskelijoiden kanssa. Kun alusta sarja letterbox oppitunteja, selittää, että kirjoitusasuja ovat järkeviä tapoja kirjoittaa sanoja. Kirjoitusasuja ovat yksinkertaisesti kartat ääniä sanoja. Kun kirjoitusasuja järkeä, ne ovat paljon helpompi lukea ja muistaa. Korostaa, että tärkeä osa opetuksen tulee kuunnella perus ääniä sanat ja oppia, miten voimme käyttää kirjaimia tehdä kartta nämä äänet.
Jos opiskelijat eivät voi tunnistaa äänteen new kirjeenvaihto sanoja, opettaa äänteen menettelyjä käyttäen “Opetus-Äänteen Identiteettejä.” Esimerkiksi, opettaa lyhyt, käyttöön foneemin /a/, jossa on alkusoinnullinen kielen twister (Adam kysyi Afrikkalainen apple), käytä sivun aakkoset kirja (Täti Annie on alligaattori), tarjota mielekäs edustus (/a/ on ääni itkevän vauvan), ja antaa harjoitusta äänteen word yhteyksissä (kuuletko /a/ mehiläinen tai ant? maila tai pallo? koira tai kissa?). Menettelyt opetus-äänteitä voidaan löytää “Making Ystäviä Äänteitä.” Kielen twisters Wallach ja Wallach ovat käteviä.
Seuraavaksi malli, miten spell sana ja miten lukea sanaakaan. Malli, ratkaista ongelma samalla “play by play”, joka kertoo, miten saat vastauksen. Esimerkiksi kirjoittaa , ojensi neljä laatikkoa, venyttää ääntäminen, ja se kirjoitetaan foneemi, jonka äänteen, dialogue jotain tällaista: “katsotaanpa, /w/ on ensimmäinen suun siirtää, että kirje w. /wi/, toinen ääni on /en/. Tavaan /i/ haluan itsestään. , kuulen /d/ lopussa, että on k. Mutta siellä oli jotain, ennen kuin k: malli miten lukea sana alkaa vokaalilla. Esimerkiksi malli, miten lukea vuodattaa, saatat sanoa, “aloitan haluan; haluan itse sanoo /en/. Okei, /s/, /p/, /i/, että paljon sanoo /spi/. Ei ole vielä kuulunut. Lisään päättyy; kahden l‘s sanoa, /l/, aivan kuten yksi l. /spi/, /l/, vuodattaa. – vuodattaa, kuten kaadat maitoa, ja sitten sinun täytyy puhdistaa sitä ylös.”
Lapsia avautua oikea letterbox asettaa jokaisen sanan. Oikea laatikko on sama määrä soluja kuin määrä äänteitä sanan, ei välttämättä määrä kirjaimia. Esimerkiksi, oikeat sana kala on kolme laatikkoa, koska puhuttu sana kala on kolme äänteitä, /f/i/sh/. Antaa opiskelijoille vain kirjain manipulatives oikeinkirjoituksen sanoja oppitunnin. Laita pois kaikki muut kirjaimet. Paljon aikaa voidaan tuhlata etsimällä läpi kasa kirjeitä.
Pyydä oppilaita kirjoittaa ensimmäinen sana (esim. am) asettamalla kirjeen manipulatives kaksi solut Elkonin laatikko. Kun opiskelijat ovat onnistuneita oikeinkirjoitus sana, onnitella heitä ja siirtyä seuraavaan sanaan. Pysyä reipasta opetus tahtiin. Ei ole mitään järkeä pyytää oppilaita lukemaan sanaakaan juuri kirjoitettu. Jos opiskelija on vaikeuksia oikeinkirjoitus sana, älä kysy kysymyksiä. Kysymällä vetää ulos oikeinkirjoitus yleensä vain lisää sekaannusta. Sen sijaan, sana oikeinkirjoitus täsmälleen kuten se on kirjoitettu, ja pyytää oppilasta korjata se. Jos opiskelija vielä osaa kirjoittaa, malli sanomalla äänteet järjestyksessä (/a/, /m/) ja osoittaa, miten valita kirjaimet jokaisen äänteen. Jos opiskelija tarvitsee mallinnus auttaa, on hänen kokeilla sitä myöhemmin uudestaan ilman ylimääräistä apua. Sitten siirtyä seuraavaan sanaan. Myöhemmin, mennä läpi listan taas, kunnes opiskelijat voivat kirjoittaa kaikki sanat ilman erityisiä telineitä.
Osa kaksi letterbox-opetus, opiskelijat lukea sanoja, ne on kirjoitettu. Laittaa pois postilaatikot; näitä käytetään vain oikeinkirjoitus sanoja, ei niiden lukeminen. Käyttämällä saman listan sanoja, alkaa uudelleen kanssa ensimmäinen sana. Tällä kertaa opettaja käyttää kirjeen manipulatives oikeinkirjoituksen sanoja oppilaita lukemaan. Sano, “kerro minulle sanat minun oikeinkirjoitus.” Säästää aikaa, opettaja voi yksinkertaisesti esittää sanan listan tai kaavion. Jälleen, keep up nopeasti.
Jos opiskelijalla on vaikeuksia lukea sanoja, ohjata häntä sekoitus vokaali ensin. Aluksi ottaa hänet ääni, vokaali, ja sitten sekoitus kirjaimet ennen vokaali vokaali tehdä murikka kutsutaan “elin.” Varmista, että opiskelija muodostaa tämä murikka ennen muuttoa, joten hän ei tarvitse pitää kiinni useita paloina muistia. Seuraavaksi hänet sekoitus kirjaimia jälkeen vokaali (“coda”). Siirrä kirjaimet yhdessä opas mitä on sekoitettu jokaisessa vaiheessa. Kun hän sulautuu, varmista, että hän ymmärtää, mitä sana on. Yhdistäminen ei aina tuota tarkkaa ääntämistä. Jos hän ei vieläkään saada se, malli sekoittaminen hänelle, käyttäen vokaali ensimmäinen, elin-coda sekvenssi, joka selittää, miksi olet ottanut jokainen askel. Taas kyselemässä vetää pois oikea lukema on yleensä sekava ja haitallista. Jos mitään ongelmia, käy läpi sanat uudelleen, ennen kuin opiskelija voi lukea niitä ilman virhe.

Vianetsintä. Jos opiskelijoilla on ongelmia letterbox opetus, työ tapoja helpottaa seuraavaan istuntoon. Esimerkiksi, käyttää vähemmän kirjeitä, tehdä yksinkertaisempi sanoja, ja opettaa identiteetit äänteitä kunkin kirjeen. Jos se on mahdollisimman yksinkertainen ja opiskelijat eivät vielä ole kiinni, opiskelija todennäköisesti tarvitsee enemmän perus työtä äänteen identiteettejä saada aakkosellinen tietoa. Ks. oma sivu foneemi-tietoisuus opetus-ehdotuksia.
Kun opiskelija on oppinut lyhyet vokaalit, esitellä konsonantti kirjainyhdistelmät (ch, sh, th, dd, ng – ). Sitten työskennellä pitkiä vokaaleja viestii hiljainen e. Paikka e ulkopuolella laatikot oikeaan end näyttää, miten se viestii pitkä vokaali. Työn lyhyt ja pitkä vokaali sanoja (esim. pin – ja mänty). Myöhemmin työtä vokaali kirjainyhdistelmät (ee, oa, ai, ou, , jne.). Ovat sanoja konsonantti sekoituksia jokainen oppitunti (esim. jalusta), ja työtä kohti monimutkaisempia sanoja (esim. splash).
Joskus oppilaat sanovat, että he ovat kyllästynyt letterbox opetus. Yleensä he tarkoittavat, että he ovat turhautuneita, koska opetus on liian vaikeaa, usein, koska opettaja ei ole valittu sana luettelosta huolellisesti tai on jätetty pois joitakin tärkeitä menettely. Kun lapset kokemus, menestys, jossa opetus, he yleensä nauttia siitä.

Yhteenveto Letterbox Opetus

  1. Suunnitella oppitunnin noin yhden uuden kirjeenvaihto lapsi tarvitsee ja on valmis oppimaan, yleensä vokaali.
  2. Luoda joukko yksinkertaisia, tavallisia sanoja, jotka kuvaavat tätä kirjeenvaihtoa. Ohita sanat, joihin liittyy epäsäännöllisiä muotoja tai mitään vastaavuuksia opiskelija ei tiedä. Lisää muutama arvostelu sanoja vokaali sijaan.
  3. Paikka kirjaimia valittuja sanoja, ennen kuin opiskelija. Syrjään kaikki muut kirjaimet.
  4. helpoin oppitunteja, aluksi 2-äänteen sanoja, jotka alkavat vokaali (esim. ).
  5. Esitellä opetuksen opettamalla äänteen kanssa, kielen twisters, merkityksellisiä esityksiä, ja käytännössä löytää äänteen sanoja.
  6. Malli, miten spell sana ja miten lukea sanan, joka tarjoaa play-by-play kommentaari kuin voit ratkaista nämä ongelmat.
  7. opiskelijat oikeinkirjoituksen jokaisen sanan. Antaa oikea letterbox asettaa niin, että opiskelija tietää, kuinka monta äänteitä edustaa.
  8. Jos opiskelija on vaikeuksia oikeinkirjoituksen sana, ääntää, mitä opiskelija on kirjoittanut ja pyytää korjausta. Jos opiskelija ei pysty tekemään korjauksen, malli oikeinkirjoitus ja tulla takaisin sana muutamaa minuuttia myöhemmin.
  9. osa kaksi letterbox opetus, laittaa pois kaikki postilaatikot. Tällä kertaa, oikeinkirjoituksen sanat ja pyydä oppilaita lukemaan niitä.
  10. Jos opiskelija ei voi lukea sanan, auttaa opiskelijaa sekoitus vokaali ensin. Ensimmäinen on hänelle ääni, vokaali, ja sitten sekoitus alkuperäisen konsonanttien vokaali tehdä kehon, ja sitten sekoittaa kehon lopullinen konsonantteja. Jos tämä epäonnistuu, malli vokaali-ensimmäinen sekoittaminen, ja tulla takaisin sana myöhemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *