Vaikutelmia Montgomery Linja Boikotti Kaksi Artikla-Luonnokset Fred Halstead Maaliskuuta 1956

Link: http://www.crmvet.org/lets/halstead.htm
Fred Halstead oli johtaja Sosialistisen työväenpuolueen, joka vieraili Montgomery Maaliskuussa 1956 kertomus — ja tuki — Bus Boikotti. Alla on kopio käsinkirjoitettuja sivuja, jotka näyttävät olevan ensimmäinen-luonnokset kaksi artikkelia todennäköisesti tarkoitettu Taisteleva, SWP on puolueen sanomalehden.]

Fred Halstead on Käsinkirjoitettu Luonnos [PDF]

4. Maaliskuuta 1956. Montgomery & Birmingham

Alabama lainsäätäjä on tällä hetkellä täällä erityisistunto kokoontui 1. Maaliskuuta keskustelemaan koulutus-talousarvion, mutta pitää elossa olevan valmis laskuri tahansa anti-erottelu liikkuu nopeasti.

Avauspäivänä useita laskuja hyökkää eriytymisen otettiin käyttöön. Yksi, joka läpäisi Senaatin yksimielisesti ja on nyt ennen talon komitea kehottaa YHDYSVALTAIN Kongressi levittää “neekerit joukossa useita Pohjois-ja Länsi-Valtiot, alueet, joilla he ovat halunneet, ja se voidaan rinnastaa.”

Toinen, joka on puolivälissä lainsäätäjä olisi perustettava komitea tutkimaan tahansa ryhmä “epäillään kumouksellinen taipumuksia.” Siinä mainitaan erityisesti, N. A. A. C. P. ja Kommunistinen Puolue. Tämä lakiesitys on tarkoitus siirtää. Se mahdollistaisi sen, että rasistinen lainsäätäjät haasteen todistaja ja tallentaa.

Kolmas toimenpide olisi käytettävissä rasistinen lainsäätäjien nimet, Alabaman Yliopisto-Opiskelijat, jotka pyysivät koulun palauttaa negro co-ed Autherine Lucy.

Osallistuin Maaliskuun 2. istunto tämän vaalikauden nähdä nämä edustajat “Southern way of life”. Kun tulin Capitol, molemmat talot olivat koolla yhdessä valiokunta–koko keskustelemaan leikkauksista ehdotettu koulutus talousarvioon.

Komitean jäsen oli lukenut raportin, jossa luetellaan ehdotetut leikkaukset, (kaikki valkoiset Yk. Ala, jolla on 7 000 kirjoilla oli leikattu $205,000, kun kaikki Neekeri-Ala. Valtion Eversti ilmoittautuminen 2500 leikattiin $250.000 kpl.)

Jotkut Solons lounged niiden nahka pehmustettu tuolit, lukemalla sanomalehtiä ja juoden kokista. Muutama kuunteli tarkkaavaisesti. Yksi rasvaa, valkoinen tukka lainsäätäjä makasi levällään ympäri kolme tuolia. Seinällä takana puhujan pöytään, voisi olla nähnyt suuren kyltin: “tässä salissa määräys Irrottautumisen joka vetäytyi Alabama Unionin Itsenäisten Valtioiden oli kulunut Jan. 11, 1861.”

En todellakaan syyttää löhöilyä lainsäätäjien, keskustelu oli tylsää. Vihdoin, yksi urheilullinen näköinen nuori edustaja otti mike puhua vastaan uusia leikkauksia varten University of Alabama:

“Meidän täytyy muistaa, kuinka rohkeasti presidentti, että Yliopiston edessä tuomioistuimen päätös, joka määrää hänet tekemään jotakin, jota hän ei voinut tehdä koska se oli suoraan vastustaa toiveet ihmiset Alabama.”

Ihmiset Alabama! Ne ovat huonosti edustettuina [epäselvä 5 sanat], neekerit, eivät ole edustettuina lainkaan, paitsi [sanat epäselvä] Valtion vangeista, jotka avoimet ikkunat ja käynnistä faneja mukavasti nämä “kansan edustajat.”

Valkoinen enemmistö ei ole edustettuna joko. Muutama tuhat istutus-omistaja-ohjattu ääniä “musta vyö” maakunnat lähettää enemmän edustajia kuin Valtion suurten asutuskeskusten ovat sallittuja.

Jätin antiikin hall ja meni kaduilla Montgomery kysyä muutamia ihmisiä, mitä he ajattelivat lainsäädännön esitteli toissapäivänä.

Bill “levittää neekerit kautta pohjoiseen”, oli vakavasti ei ole yksi. Sanoi valkoinen kaasu hoitaja: “Ne miehet kukkulalla on tulossa säikky. Toivon, että he eivät voi tehdä asioita, kuten että. Olen erottelun, mutta et voi pakottaa ihmisiä jättämään kotinsa.”

Valkoinen taksinkuljettaja kommentoi: “Jos he peruuttaa velat ja antaa minulle junalipun, jätän Alabama liian.”

Kaksi muuta toimenpiteitä, luoda “kumouksellinen” tutkimus ja paljastaa nimiä vetoomuksen otettiin vakavammin.

Sanoi yksi laiha valkoinen mies: “en usko, että he saavat missä tahansa tämän boikotin. Että Lucy tyttö ei pääse mihinkään. Lainsäädäntö sitoo ’em up, ja [epäselvä 3 sanat] [epäselvä sana] se, mitä meidän täytyy tehdä. Tie ’em up laki, he eivät saa [sanat epäselvä].” Tämä mies puhui rauhallisesti, ilman näkyvää vihaa, samoin kuin kaikki valkoiset puhuin liian lukuun ottamatta yksi. Hän sanoi, “haluaisin saada käsiini listan neekeri-ystäville (vetoomuksen palauttamiseksi Miss Lucy). Me tiedämme, miten käsitellä niitä tavallaan.”

Useimmat valkoiset yksinkertaisesti ei halunnut puhua aiheesta vapaasti tuntemattomien kanssa. Jos he puhua siitä pitkään keskenään, he eivät tee sitä ilmeisesti. Varmasti ei ole selvää laajalle levinnyt hysteria tällä hetkellä. Elämä jatkuu kuten tavallista, ja tavallista aiheista aloittaa keskustelut pois. Se usein koskettaa Lucy tapauksessa tai rasistista lainsäädäntöä, jossa kohteet näyttävät etusivut lehdissä, mutta siellä näyttää olevan haluttomuus puhua Montgomery tapahtumia.

Kysyin valkoinen puuseppä, mitä hän ajatteli “boikotti”. Hän sanoi: “en omista bussiyhtiö.”

“Luuletko bus co pitäisi myöntää niiden vaatimuksia?” “Mitä sitten luulet heidän pitäisi tehdä?” “En tiedä. En omista bus co sikäli kuin olen huolestunut he voivat pitää kävely ikuisesti. Se ei satuta minua yhtään.”

Jotkut valkoiset ovat sympaattisia “protesti.” Aubrey Williams, Kustantaja Etelä-Maanviljelijä, ja Presidentti Eteläisen Konferenssin Koulutus Rahasto, ja suorasanainen vastustaja Jim Crow monta vuotta, esiintyi oikeustalolla tarjota bond pidätettiin protesti johtajat. Hänen rahaa ei tarvita, kuitenkin. Hän oli ainoa valkoinen tehdä niin.

Yksi valkoinen nainen tiskin takana on kauppa, josta minulla oli lakannut epäröi, kun kysyin, miten saada tiettyyn osoitteeseen. “No”, hän sanoi, “Siellä on bussi menee sinne. Että on, jos haluat ottaa bussi.” hän epäröi jälleen. “Jos sinulla on rahaa, voit ottaa taksin.” Kiitin häntä ja kääntyi. Kun kävelin ovesta hän soitti perääni. “Olen aina kävellä itse, viime aikoina, sen kevät, tiedäthän.”

Tiedostot paikalliseen lehteen, , Montgomery Mainostajan paljastaa, että alussa protestiliikkeen viime joulukuussa siellä oli laajaa sympatiaa keskuudessa valkoiset protesti. Kirjeitä editor vedoten tapauksissa epäkohteliasta kohti neekereitä [epäselviä sanoja] harvinaista. joulukuuta kysymyksiä [epäselvä line] neekerit oli “laillinen epäkohta.”

Koska kolme miestä kaupungin komission liittyi valkoinen kansalaisten neuvoston ja Pormestari ilmoitti hänen saada kova politiikka, kuitenkin kirja oli pimeni kaikki uutiset liikkeen paitsi viralliset lausunnot ja oikeudellisia toimia, ja on hyväksynyt ystävällinen sävy kohti Valkoinen Kansalaisten Neuvoston (KMN).

Yksi protesti johtajat kertoivat minulle, “Kun se tuli tietoon, että tietty valkoinen nainen auttoi meitä hieman, kun tämä protesti alkoi, hän oli vainoavat puheluita keskellä yötä, ja uhkia, ja en tiedä mitä kaikki. Miksi he tekivät, että huono nainen, niin hermostunut, että hän joutui jättämään tämän kaupungin hän olisi elänyt koko elämänsä. Hän piti mennä pois saada levätä.”

Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että vahvuus KMN on kasvanut huomattavasti vuodesta Montgomery ja Tuscaloosa tapahtumia. Se on jäsenyys tässä läänissä on arvioitu 12000.

Kokous katsoi, (viime kuussa, tarkista päivämäärä), jossa Senaattori Eastland puhui osallistui noin, että monet. Valkoinen toimittaja, joka oli ollut siellä sanoi. “Olin yllättynyt luonnetta ihmisiä. Olin odottanut joukko [epäselvä line] yleisö ilmestyi lähes kokonaan keskiluokka.” Tietenkin, siellä ole paljon tehtaan työntekijät tässä lähellä.

Hakemukset KMN jäsenyys on helppo saada. Otin yksi valkoinen odotushuoneessa rautatieasemalta. Mainoksia KMN joskus näkyä sanomalehdissä.

Tämä on ennen vaaleja aikaa täällä, ja lausuntoja poliitikoilta, että he ovat valmiita “kuolla” erottelu eivät ole harvinaisia, mutta en ole vielä kuullut valkoinen työntekijän sanonut mitään sellaista. Se on totta, että he eivät puhu vapaasti tuntemattomien kanssa, mutta mielestäni se on myös merkittävä. Olen puhunut paljon valkoisia rasisteja ennen, ja he aina tuntui obnoxiously suorapuheinen asenne, kenenkään kanssa, joka kuuntelee. Tämä ei todellakaan ole tässä tapauksessa nyt, keskuudessa tavalliset ihmiset.

KMN ovat osittain salaisia järjestöjä valvotaan ylhäältä seuraavat politiikkaa, joka ei ole käsitellyt tai jotka perustuvat etuja valkoinen massat Etelässä. Ne eivät ole vielä, ilmeisesti, massaliike, mutta pystyvät tehokkaasti uhkaava talouden paineita ja fyysistä väkivaltaa, kaikki valkoiset, jotka myötätuntoa kamppailee neekerit tasa-arvoa.

Iso asia tässä, ja mahdollisesti asia että on monia valkoisia rasisteja sekava, ja osuus on heidän haluttomuus puhuu protesti on, että ne eivät enää pysty uhkaava neekereitä, ainakin Montgomery.

Useat opiskelijat kaikki negro Alabama State College täällä kertoi, että risti oli poltettu neekeri kampuksella päivää ennen Lucy-Neiti oli osallistua hänen ensimmäisen luokan Ala. U. “Me kaikki meni ulos ja katseli sitä. Emme juosta ja piiloutua kuin ihmiset tapana tehdä. Nämä asiat eivät pelota meitä enää”, sanoi yksi opiskelija. “Nämä uhat eivät pelota enää ketään”, sanoi toinen.”

Kysyin heiltä todettu, sytytyksen neekereitä, jotka olivat osallistuneet bus boikotti. Et tunnu ymmärtävän” yksi nuori opiskelija sanoi. “Mikään ei pelota meitä.” Ja toinen: “luulen, hyvin harvat työpaikkoja menetetään. Se oli vain huhu pelotella ihmisiä, mutta se vain teki heistä hulluja.” Ja toinen: “Nämä tavaratalot ja keskustan yritykset eivät aio ampua ketään, ne kaikki on liian helposti suorittaa boikotoida itse.”

Se on kevät Alabamassa. Mänty peittämät kukkulat välillä Birmingham ja Montgomery ovat kirkas uusi vihreä aholla, ja paikattu täällä ja siellä punainen-outcropping rautamalmia. Punainen vähenee ja vihreä kasvaa, kun lähestyt Montgomery. Vinttikoira bussi siirtyy kaupungin ennen kuin se on pois kukkuloilla; vanha kaupunki, puhdas ja rauhallinen, hitaasti liikkuva ensi silmäyksellä, korkea rakennus saaliit silmään, maalattu korkea sen vanhan tiili puolella — Jefferson Davis Hotel. Street merkkejä, siirrä ikkunan ohi — Washington, Lee, Montgomery. Rikas osa-täynnä nimiä, laaja vanhoja katuja, rikki hills ja toreilla. Pidä tehokas numeroitu kaduilla ja keinoja, Birmingham on jopa verkkoon.

Vaikka se on yksi neljäsosa väestöstä, Montgomery on keskustassa näyttää suurempi ensisilmäyksellä kuin Birmingham on [epäselvä sana] ei ole edes riviä pitkä toimistorakennukset, tai savua panokset, tai tehtaiden kanssa kasoista hiili-ja harkot ja kovaa pillit, mutta siellä on ilmaa ja avaruutta, kuten kaupunki [epäselvä] elää pikemminkin kuin työtä. On olemassa suuria kauppoja ja taloja ja paljon enemmän [epäselvä] rakennuksissa kuin suuremmissa kaupunki 90 kilometriä Pohjoiseen. Tämä on, loppujen lopuksi, pääkaupunki Valtion. Sen rautatieasemalla näyttää suurempi, mutta yhtä tyhjä kuin Birminghamin kaksi yhdessä.

On vähemmän puinen hökkeleissä pysyvän pois raaka maahan jalka korkea korttelin tiili kuin Birminghamissa. Siellä nämä suurelta osin maalaamaton, huonosti korjattu asuntojen kattaa koko rinteillä viisto pois tehtaiden ja tehtaita ja kaivoksia ja rautateitä, ja asuu valkoisten ja mustien työntekijöiden keskuudessa, läpi yleensä hieman eri kohdissa.

Täällä niitä on olemassa, mutta ei ilmeisesti tai aluksi view. On pieniä puhdas tiili ja runko taloa nurmikot ja puutarhat. Monet ovat vanhoja, ja murtunut muuraus ja jalkakäytävät — tai o jalkakäytävät eivät ole harvinaisia, mutta puiden ja viiniköynnösten, ja nurmikot näyttävät vastata tehokkaammin kattamaan halkeamia, ja kirkastaa silmää. On enemmän, vaikka oikeastaan ei monta lohkojen kuin ante-bellum tyyppi kartanoita pitkä kreikan sarakkeet etupuolella. Sarakkeet näyttävät hohtavan valkoista marmoria, mutta lähempi tarkastelu, tai harjalla tumma puku paljastaa niitä valkoinen-pese maalattu.

Bussi pysähtyi varikolla, musta henkilöauto, joka oli käytössä viimeiset kolme riviä paikkaa, jäi teilataan tai seisoi käytävällä, kunnes valkoinen matkustaja purkaa. VÄRILLINEN odotushuoneessa, VALKOINEN odotushuoneessa, sanoi merkkejä kaksi ovea, että matkustajia tuli jättää bussiin.

Rautatieasema Birmingham oli “värillinen” ja “valkoinen” vasta maalattu yli, mutta merkkejä korvannut ne. He sanoivat, että VALTION SISÄISIÄ Matkustajia, Värillinen odotushuoneessa, ja INTER-VALTION JA VALKOINEN valtioiden SISÄISET MATKUSTAJIEN odotustila. Jopa värillinen inter-state matkustajia tuli värillinen odotushuoneessa, sama laite oli ilmeisesti pidetä un-tarvittavat täällä Montgomery.
Viime Liittovaltion tuomioistuinten tuomiot ja Interstate Commerce Komission asetuksissa kielletään rotuun perustuva erottelu palveluita käytetään muun valtion (valtioiden välillä) matka. Tämä tarkoitti sitä, että Mustat matkustaa tai muiden valtioiden olivat laillisesti oikeus käyttää “valkoinen” tilat huolimatta paikallisen erottelun toimituksia. Mutta ne, tuomioistuimen tuomioita ja määräyksiä ei sovelleta valtion sisäisiä (valtion sisällä) matkustaa. Joten merkit Birminghamin asemalle oli tarkoitus noudattaa kirjaimellisesti, eikä henki, eriytymisen tilauksia. Käytännön väliä, Mustat tiesivät, että jos he tuli valkoinen odotushuoneessa he olisivat vaarassa pelaajan ja sitten kärsiä tiettyjen pidättää maksuja, kuten “Rauhan rikkomisesta” tai “Häiriökäyttäytymistä.”

Juke box valkoinen odotushuoneessa (paljon suurempi kuin yksi värillinen) pelataan “Köyhät Pariisissa.”

Pitkä nuori nainen kaiverrettuja ominaisuuksia, ja ohut siihen pisteeseen vakavuus yllään puuvilla yhtenäinen, kuin että tarjoilija käveli huoneen poikki tahdissa virittää. Strutted olisi parempi sana — sen vaikea olla joustintuet, että tarttuva biisi. Se on hyvä laulu kävely.

Hän otti kädestä pitkä nuori mies, joka oli ollut bussissa. Hänellä oli yllään khaki housut ja ruudullinen paita. Hänen kasvonsa oli redish ruskea ja hänen kätensä suuri ja työ-kuluneet. Hän oli myös hyvin ohut, kuten niin monet muut olen nähnyt kaduilla ja kuistia työväenluokan lähiöissä, raitiovaunut, työvoimatoimistot ja ulkopuolella tehtaita ja tehtailla Birmingham.

On monia adjektiiveja voisi käyttää kuvaamaan ulkonäkö valkoinen työntekijöiden tällä alalla — ruskettunut, kohtelias, rauhallinen, rangy, vartioitu, huono, raw-boned kova, mutta [epäselvä] sana, joka koskisi heitä enemmän kuin mikään muu on sana, ohut, hyvin ohut.

Lähdin depot ja käveli kadulla kohti neliö kehittää suihkulähde. Oli aurinkoinen iltapäivä, ja ihmiset olivat juuri pääsemässä töistä. Muutamia ihmisiä nyökkäsi minulle tai sanoi hei — tämä on kohtelias kaupunki — ja paljon ihmiset hymyili. Nämä olivat neekereitä. Huomasin hetken kuluttua, että he olivat ei hymyile minulle, mutta muut neekerit kävely minun suuntaan. Kun ei ollut neekereitä rinnalla, kasvot, ne lähestyy kantoi tukahdutetaan hymyillen. Oletan, että jotkut saattavat tulkita sen virnistys, mutta se tuntui minusta enemmän unenomainen, sisällä hymy, kuin että nuori henkilö rakastunut, Mutta se oli kaikki tumma kasvot, nuori ja vanha, ryppyinen kasvot ja sileä kasvot, hyvin hoidettu kasvot, ja työ kuluneet kasvot.

Joskus-erityisesti naisten kasvot se räjähtää läpi, huolimatta lähestyy valkoinen kasvot, ja oli nopeasti, mutta vaivoin määräysvallassa väsynyt kasvojen lihaksia.

Tämä oli ensimmäinen näkyvä merkki Montgomery “protesti” – liikkeen.

Kun tapasin negro toimittaja ja kysyi häneltä, mitä hän ajatteli siitä, Montgomery tilanne, ensimmäinen asia, hän sanoi oli “Siellä varmasti on paljon hymyilee,” ja hänen omat kasvonsa kantoi. Koko meidän keskustelun kadulla (ei muu julkinen paikka, jossa voimme tavata) hän yritti säilyttää ilmaus sopusoinnussa meidän vakavaa keskustelua, mutta hän vain onnistui näköinen, kuin hän olisi vain suudellut.

Kun kävelin kadulla, hyvin pukeutunut musta mies ylitti jalkakäytävä sisältä kenkäkauppa. hän kantoi pitkä pino tyhjä kenkä laatikot voidaan sijoittaa muiden kanssa hillitä rinnalla jäte, paperi tölkit, joka seisoi siellä. Hän vihelsi “Köyhät Paris”, ja hän strutted kuin yksi on, kun kävely samaan aikaan.

Takanani kuulin saman biisin, vihelsi useita paria huulet. Olen hidastunut, ja oli kulunut kolme neekeri nainen, kaksi nuorta ja yksi mahdollisesti heidän äitinsä. Mies pysähtyi vihelteli kuin hän kumartui paikka laatikot hillitä. “Hei Rouva Smith,” Hän sanoi, hänen liikkeet ja sanat vielä rytmi laulu.

“Tervehdys, Herra Jones.” nainen vastasi, myös rytmi. “Miten on liiketoimintaa”

“Hyvin, hyvin.”, sanoi Mr. Jones, kun hän ylitti takaisin hänen silmänsä kiinni minun, ja hän hymyili leveä hymy. Naiset käveli, tai pikemminkin strutted, yksi on, kun kävely, joka virittää.

Muut valkoiset, ja siellä oli paljon lähellä, näytti ei huomata toimia, mutta ne on, ne oli tarkoitettu. Sanat oli ollut niin kovaa, että kaikki kuulevat. Vaikka he eivät huomanneet, että kohtaus, he eivät voineet neiti muut, enemmän tai vähemmän hienovarainen, jotka ovat jatkuvasti sääti ympäri kaupunkia aikana varattu katu aikaa tuntia. Ja se on toinen näkyvä merkki Montgomery “protesti” – liikkeen.

Tunnelma on jyrkässä ristiriidassa kaduilla Birmingham, jossa neekeri silmät välttää valkoisia, ja jossa väsynyt tarpoa, shuffle, tai varovainen askel piilottaa riemukas vapaa liikkuvuus kauan evätään tai ihmisarvoa pitkä tukahdutetaan.

“Ihmisarvo”, sanoi neekeri opiskelija puhuin seuraavana päivänä, “Olemme hankkineet ihmisarvoa! Miksi te tiedätte,” hän jatkoi “yhtä puutteellinen kuin tämä pikku-Jim Crow college (Alabama State College Montgomery) on tarpeisiin neekereitä Alabamassa, monet hienoimmista tutkinnon siirtää pois valtion, ja meidän ihmiset eivät koskaan saada hyötyä heidän koulutustaan. Et voi syyttää heitä. Olin suunnitellut [epäselvä line] muuttanut mieleni. Se voi muuttaa muita. Olemme hankkineet ihmisarvoa ja saamme oikeutta.”

Mutta siitä keskustelusta tuli myöhemmin. Jatkoin kävellä arvokkaasti katujen Montgomery Alabama. Tällä neliö, jossa on suihkulähde käännyin oikealle ja näki, mitä olin etsinyt turhaan Birminghamissa. Lopussa leveä katu, joka kulkee ylös siro kaltevuus hill komentava kaupungin ja vuoren huipulla seisoo muistomerkki konfederaation, rakennus, joka oli seisonut, kun Alabama oli maa annetut orjuus. Se on capitol maalattu rakennus valtion, asuntojen lainsäätäjä. Sen kreikan Sarakkeet kiiltää valkoisempaa kuin kaikki, ja siellä on jopa todellinen marmori vaiheet.

Kävelin katua ylitti laaja nurmikko, asennettu vaiheet ja seisoi alla patsas suulla pääoman. Jefferson Dave plakin sanoi, ja veistetty noin pohja oli nimet jäsenvaltioissa, joissa se oli onnistunut unionista vuonna 1861.

Birmingham ei ole niin fyysinen jäännös orjuus, tai sisällissodan, koska se, että aika oli kulunut ja hämärtävät vuotta faabeli, ja kalkittu valmistettu [epäselviä sanoja] ennen kaupungin Birmingham edes olemassa. Birmingham oli syntynyt 1870-luvulla, kun rautatiet tuli suuria mineraaliesiintymiä Jones Laaksossa ympäröivät Eteläisin vaihtelee Appalakkien Järjestelmä. On muutaman neliökilometrin löytyy valtava talletukset jokainen mineraali on tarpeen teräksen tuotantoon.

Kaupunki on yhdistetty 17 kilometrin rautatien purjehduskelpoinen joki mereen, ja monet rautatiet muun kansakunnan. Se on tärkein keskus hiilen ja raudan etelä-Pennsylvaniassa. Se on lähes yksinomaan kaupungin perus raskas teollisuus, ja asukkaat sen metropolialue, joka määrä puoli miljoonaa, ovat ylivoimaisesti teollisuuden työntekijöiden. Sen väestö on yksi neljännes negro. CIO järjestetty sekä musta ja valkoinen työntekijöiden täällä, ja Birmingham on asukasta kohti unionin jäsenyyttä suurempi kuin Chicagon. Se on keskellä muuttuvassa Etelä -, ja keskellä tätä muutosta.

Montgomery toisaalta lukuun ottamatta osavaltion pääkaupunki ja Maxwell Air Force base (joka tarjoaa suuri osa kaupungin liike) on hieman enemmän kuin maatalouden läänin istuin. Vain kourallinen sen 125000 ihmistä ovat teollisuuden työntekijöiden, ja vain osa näistä ovat unionin jäseniä. Sen väkiluku on 40% negro, monet näistä ovat kotimaisia työntekijöitä, ja pieni vähemmistö kuuluvat ammattiliitot.

Elämä Montgomery ei ole niin selvää, raaka tai kova kuin Birmingham, Montgomery on täynnä vanhoja tapoja ja perinteitä, ja se vastustaa muutosta. Mutta se on täällä, “kehto konfederaation” (motto, joka näkyy kaupungin roska astioiden kaduilla), että perustavanlaatuinen poliittinen muutos on jo tapahtunut. Dynaaminen kaupunki Pohjoisessa on vielä seurata.

Tämä muutos on yksinkertaisesti, että neekeri massat ovat alkaneet muovata oma kohtalonsa. Ne ovat iso järjestö, jonka he rakensivat itselleen täällä, ja prosessi taistelu. He ja he yksin hallita sitä, ja sitä kautta ne toimivat.

Ensimmäistä kertaa sitten liitto pohjois-iso liike-ja etelä-Bourbonit onnistunut disenfranchising negro ikeen alle erottelu at the turn of the century, neekeri-yhteisö, on poliittinen voima on varautunut.

[tässä yhteydessä termiä “Bourbon” viittaa hyvin varakas, hyvin valkoinen, ja poliittisesti hyvin konservatiivinen etelä-elite — hallituksen johtajat, istutus omistajat, kaivos-ja tehdasteollisuuden tukipilareita, suuren pankin rahoittajat, ja suuri puuvilla kauppiaat. Taloudellisesti ja poliittisesti, tämä ryhmä hallitsi Etelä-ennen sisällissotaa ja nopeasti takaisin voimansa jälkeen Jälleenrakentamiseen.

5. Maaliskuuta 1956. Montgomery Improvement Association Massa Kokouksessa

Tänään osallistuin yksi bi-viikoittain kokouksiin, Montgomery Improvement Association. Tämä on organisaatio, joka neekerit Montgomery on perustettu suorittaa protesti liike täällä.

Tänä iltana on kokous pidettiin Bethel Baptist Church Mobile Road Mustien asuinalueella. Se oli lämmin ja kostea ilta ja se oli alkanut sataa, kun en saapunut paikalle. Vaikka se oli tuntia ennen kokouksen alkua, sali oli jo täynnä. Ihmiset pullollaan käytävillä ja ylipitkät pois askel osaksi mutainen polkuja reunalla street (ei ole jalkakäytäviä tässä osassa kaupunkia). Pitkät linjat pysäköidyt autot olivat täynnä ihmisiä, jotka pakenevat suihku, ja enemmän ladattu autot olivat tulossa.

Löysin tieni (työntämällä ei ollut tarpeen, ihmisiä kohteliaasti puristetaan ylös ja teki tilaa) – kohta vain sisällä oviaukko. Sali oli ole yhtä suuri tai hyvin jaetaan niin monia kirkkoja olen nähnyt Pohjoisessa, vaikka se oli hyvin hyvin pidetty. – Arviolta 2 3 tuhatta ihmiset olivat siellä vaikka kirkossa oli tarkoitus pitää paljon vähemmän. Minulle oli kerrottu, että koko kokouksia on aina rajoitettu vain koko sali. Se oli varmasti asian tänä iltana.

Siellä oli ihmisiä istuu lavalla, mutta kukaan kaiuttimet seistä. Mies seisoi keskellä sali puoli laulaa tarina hänen elämänsä. Yleisö piti aika matala rytminen hum. “Oi herra, olen sekoitetaan liian kauan, nyt kävelen vanhurskauden. Kävelen 50 vuotta, jos minulla on paljon jäljellä…” yleisö vastasi nyt ja sitten perinteisen “Joo”, “kyllä, Kyllä”, “en kuule sinua”, “Kyllä, Herra.” Humina jatkui, nyt pehmeä, nyt kovempaa.

Mies istui alas, humina jatkui. Hetken kuluttua nainen nousi hänen istuin ja kertoi tarinan lapsesta, joka oli tullut kotiin yksi päivä kyyneliin. Hän oli ajettu pois poliisi, jossa hän oli pelannut, ja hän kysyi häneltä, miksi. Hän oli kertonut hänelle se oli, koska vain valkoinen lapset voivat leikkiä siellä, mutta hän ei ymmärtänyt. Humina nousi, yleisö vastasi. Nainen jatkoi: “rikoin, että lapsen sydän.” Hänen äänensä nousi, “I ain’ gon tauko ei lisää lasten lämpöä. Eikö Jumala tee kaikki lapset?” “Voi kyllä!”, yleisö vastasi taputus musiikin kippis. “Meillä ei ole gon tauko ei enää [epäselviä sanoja]

Nainen istui alas, toiset nousi, nyt täällä, nyt siellä. Kaatamalla ulos tarina siitä, mitä segregaatio tarkoittaa neekereitä, yksittäisiä ihmisiä, jotka ovat joutuneet. He puhuivat rajoituksia äänioikeuttaan, sanoa kyllä, nosir, ihmiset, jotka kutsuivat heitä neekeri, riittämätön sähkövalo mustien kaupunginosaan verrattuna runsaasti sähköä valkoinen lähiöissä. He kertoivat, että pieniä asioita, kuten saada kenkä täynnä vettä tulossa kotiin yöllä, koska jalkakäytävät lopu valkoinen kohta, ja he kertoivat niistä suurista asioista, kuten ottaa tehdä kaikki kova ja likainen ja ikävä työ, koska puute mahdollisuuksia neekereitä. Ja jokainen puhuja on virrannut ymmärrystä ja myötätuntoa ja rakkautta tuhansia läsnä. Se virtasi muodossa huminan ja musiikin kippis ja uskonnollisia sanoja, ja nyt ja sitten se kellui suuri solidaarisuutta ja voimaa ja purskahti kanssa: “Jumala on meidän kanssamme!” “Olemme vahvoja.”

Yksi nainen kertoi nöyryytys hän oli kärsinyt käsissä valkoinen henkilö. “Jos yksi ’em koske minua taas sen tulee olla vain minua sitten, [epäselvä line] ihmiset vastasi, [epäselviä sanoja]

Nuori mies houkutteli minut ulos. “Oletko lehdistön kanssa”, hän sanoi.

“Kyllä, mutta olin aivan heti seistä täällä”. Hän vaati kuitenkin, ja nopeasti kohteliaisuus tarkistanut minun paina kortin ja teki minut ympäri rakennusta pieni huone takana vaiheeseen, jossa otettiin käyttöön muun kaupungissa kävijää. He olivat saarnaajat ja opettajat ja toimittajat, ja vain tavallisia ihmisiä, jotka olivat tulleet niin pitkälle kuin Chicago, jotkut tuoda lahjoituksia järjestöille. Vain valkoiset olivat kaksi toimittajat itseni lisäksi. Siellä oli yksi valkoinen kasvot jo lavalla.

Kun meidän nimet ja tehtävä oli kirjattu olimme ohjattiin ulos asemalaiturille. Edessämme olivat kasvot, ei meri kasvoja, mutta tuhansia yksittäisiä kasvoja. Et voinut katsoa ulos ilman, että keskitytään yksilöihin. Jotkut hymyilivät, jotkut olivat vakavia, kaikki olivat tarkkaavainen ja osallistuvien.

Alustan vieressä vieraat olivat monet johtajat ry. Siellä oli Rev. L. R. Bennet, joka on varatoimitusjohtaja association, pitkä, arvokkaan näköinen mies. Siellä oli [epäselvä] mies musta puku, joille oli mielestäni Rev. Abernathy päässä [epäselviä sanoja]. Pois puolelle tunnistin Rosa Parks, keski-ikäinen nainen, jonka pidättää Dec. 1 suostu luopumaan hänen istuin bussissa saostetaan liikkeen. Siellä oli E. O. Nixon presidentti paikallinen organisaatio Veljeskunnan Nukkumassa Auton Vahtimestarit. Hän on vanhan ajan kansalaisoikeuksia ja unionin taistelija Montgomery. Muistin, mitä yksi johtaja oli sanonut hänestä. “Meillä on paljon hyviä johtajia, mutta jos se ei olisi ollut E. D. Nixon tämä liike ei olisi, missä se on tänään.” Hän on laiha, tumma, raaka luutonta mies, ja hyvin pitkä. hän istui sivussa, hymyilee vain joskus, ja sitten se tuntui vain jossain käytännön kannalta.

Cheer kasvoi muodossa halli Pastori Martin Luther King, Puheenjohtaja association tuli. Hän on nuori mies, vain 27, ja vain lyhyen aikaa muodostaa hänen Boston koulutus. Hän on ollut Montgomery vasta vuodesta 1954, ja nyt hän on näkyvin johtaja voimakas ja tehokas liike protestoi erottelu itsessään, ja tämä Montgomery Alabama — “Heart of Dixie.” Hän kantoi pino kirjeitä ja muistiinpanoja kädessään ja hän käveli vakavasti, kuin mies tietoinen, että hän oli tekemässä historiaa.

“Miten olisi tämä kaikki”, kysyin itseltäni. “Miten liike kuin tämä alkoi?”

Valkoinen toimittaja, joka asuu Montgomery oli kertonut minulle osa vastausta. “Että 5. joulukuuta protesti ei ollut soittanut, koska Rosa Parks yksin. Se oli vain viimeinen pisara. Ei ollut muita pidätyksiä ja pitkän historian tapahtumista. Yksi asia, linja täällä ei ole kiinteä erottelu line kuin ne eivät Birminghamissa. Kaikki oli kuljettaja, ja minä kerron sinulle, jos se olisi ollut yhtiön politiikan mukaisesti olla töykeä, jotkut linja-autonkuljettajat olisi voinut tehdä pahempaa. Joskus he ottaisivat neekeri on rahaa ja ajaa pois ennen kuin hän käveli takaisin ovelle. Miksi he edes pidätetty 13-vuotias tyttö ei luovu hänen istuin. Ne laittoi hänet käsirautoihin ja vei hänet putkaan. Olen kertonut, ja ei neekereitä joko, että jotkut kuljettajat jopa kuljettaa aseita [epäselvä].

E. D. Nixon oli täytetty vastaus [epäselvä] lehdistötilaisuudessa, johon osallistuin. “Jotkut meistä oli yrittänyt saada jotain aikaan ne bussit kauan ennen kuin tämä protesti. Yritimme puhua Kaupungin Virkamiehiä, mutta he eivät edes kuuntele. Kun Rouva parks pidätettiin, joka oli viimeinen pisara. Päätimme tehdä asialle jotain.”

Pastori Thomas R. Thrasher, valkoinen mies, kirjoitti artikkelin Maaliskuussa 8 Reportteri, joka toimitti muutamia yksityiskohtia. “Lauantai-Dec 3 (kolme päivää pidätyksen jälkeen ja kaksi päivää ennen oikeudenkäyntiä) useita mimeographed ja kirjoitetaan kiertokirjeet jaettiin mustien yhteisö, jossa kansalaiset vaiheessa yhden päivän mielenosoitus ei ratsastus kaupungin bussit päivän oikeudenkäyntiä.” Kolme neljäsosaa musta ratsastajat jäi pois linja, että maanantai, mutta tuomari on tuomittu Rouva Parks joka tapauksessa, ja määräsi hänen $14. Hän vetosi.

Sinä yönä noin 5000 neekereitä osallistui protesti kokouksessa Holt Street Baptist Church. Sanoo Rev. Thrasher “… näyttää siltä, siellä oli yleinen welling ylös epäkohtia joka tapauksessa Rosa Parks ja oli kaikki, mutta unohtanut.”

“Yleinen welling ylös epäkohtia” muistin ottaa ihmetteli, että lause, kun olin lukenut artikkelin, mutta nyt ymmärsin sen, olin nähdä sen itse tässä salissa tänään klo eri kirkkoon, ja kolme kuukautta myöhemmin. Olin muistutti kuvaus Jacks Belden [epäselviä sanoja] – Kiinan naisten aikana [epäselvä linja] ja muuttunut jonkin verran musiikkia ja uskontoa.

Mutta se oli welled ylös ja ylipitkät, että yö kolme kuukautta sitten, ja se oli yö Montgomery Improvement Association oli syntynyt. Jälleen kerran, E. D. Nixonin sanat tulivat mieleen. “Meidän olisi pitänyt ratkaista tämä asia jo kauan sitten, jos valkoinen johtajia oli vain istui alas ja puhui meille, mutta sen jälkeen ensimmäinen päivä, että se oli liian myöhäistä. Meidän piti mennä, meidän ihmiset vain vaati. He äänestivät mennä kanssa protestoida, kunnes meillä on jotain varmaa, ja järjestimme yhdistyksen tuolla paikalla. Rev. Kuningas valittiin Presidentiksi.”

Pastori King oli lavalla nyt, kolme kuukautta myöhemmin. Hän ojensi paperin puheenjohtaja, lyijykynällä agenda. Voisin nähdä linja yläosassa. Se sanoi, “joukkomielenosoituksiin Kokouksessa.” Kokous alkoi virallisesti uhrautuvasta rukous ja lukeminen raamatusta. Yleisö vastasi perinteisesti. Siinä oli joitakin lyhyitä puheita ryhmittyneinä kanssa virsiä. En muista järjestystä tai kaikki nimet. [epäselvä] alas lauseita: “1956 on hienoin.” “Herra,-ottaa sääli niitä, jotka voivat kasvaa [epäselvä sana] “olemme kasvaa niin iso, tarvitsemme Coleseum.” Vastaus: “Voit pyytää sitä.” “Pidämme siitä, vaikka meidän täytyy mennä vankilaan, miksi meillä on jo ollut vankilassa.” musical kippis.

Kaikki seisoivat laulaa — se oli ja on vanha virsi — tiedän sen hyvin. En ollut edes laulanut sen lakkovahti linjat, vaikka sanoja oli ollut hieman — ja rytmi paljon erilaisia. “En, minä en horju…” ei ollut kuoro, mikään ei ollut tarpeen “olen matkalla taivaaseen, en minä horju….” Se oli vastustamaton. Kaksi tuhatta ääniä laulaa yhdessä ja aiheuttaa laulaa. Musiikki rullattu ja paisui. Aloin laulaa itse. Harvat ihmiset hymyili. Joku huomautti. “Aivan kuten puu, joka seisoo veden äärellä….” A flashbulb piipahti. Joku otti kuvan “…. meillä ei saa siirtää.”

Rev. Kuningas puhui: “tiedät, onko haluamme sitä tai ei, olemme kiinni suuri hetki historian… Se on saavuttanut pisteen, jossa olet osa tätä liikettä tai olet vastaan se-Se on suurempi kuin Montgomery…” Hurraa, vastauksia. “Meillä on joku…” Kippis.

“Valtaosa maailman ihmiset ovat värillisiä…” Vastaus. “Vasta neljä tai viisi vuotta sitten suurin osa yksi ja yksi neljäsosa miljardia värilliset kansat olivat hyväkseen empires of the west…” Hän luetteli paikkoja. “Intiassa, Kiinassa… – Afrikassa. Nykyään monet ovat ilmaisia… “Vastaus”, ja loput ovat tiellä…” Vastaus. “Olemme osa suurta liikettä -” Kippis.

Hän puhui Bandung Konferenssin. “…ja toinen osa, että liike kokoontui kylmänä joulukuun iltana vuonna Hope Street Baptist Church.” Kippis. “Meidän täytyy vastustaa kaikenlaisen hyväksikäytön,… Emme halua luokkiin ja kasteihin…” Vastaus “haluamme nähdä kaikki vapaa…” Kippis.

Hän luetteli useita kuuluisia neekereitä “On, että miksi valkoinen mies pitäisi kunnioittaa meitä? koska annoimme maailman suurmiehet? Ei, se ei ole miksi. Hänen pitäisi kunnioittaa meitä, koska — koska Jumala teki meidät molemmat.” Villi kippis. “Jokainen yksilö on tärkeä. Huono undereducated henkilö on tärkeä henkilö. Meidän on tärkeää, koska yksilöt…” Kippis.

“Jumala ei ole kiinnostunut vain vapauttaa vain neekereitä. Jumala on kiinnostunut vapauttaa kaikki ihmiset-Me emme saa koskaan käyttää meidän veli keinona, mutta aina kohdella häntä kuin loppu. On olemassa useita menetelmiä saada aikaan yhteiskunnallisen muutoksen, yksi on vahingollista, väkivaltainen vallankumous… emme käytä sitä.” Hän puhui passiivista vastarintaa, Gandhin ja Kristuksen. “Käytämme menetelmiä poika, Galilean ja Hänen rauhallinen menetelmiä… kaatoi Roman Empire ja jakaa historia osaksi AD ja BC.” Vastaus, kippis.

Hän sijoittui “me rakastamme kaikkia. Aiotko jäädä pois linja!” Naurua, kippis. Nuori vieras ministeri Chicagosta alustan vieressä minulle sanoi, “Poika, joka on suuri. Aion siirtyä Montgomery.” Ministerit hymyili. E. D. Nixon näyttää vakavasti, kuten tavallista.

Yksi puhuja katseli kaksi muuta valkoista toimittajat, kun hän kertoi siitä, miten paperit olivat ilmoittaneet, että protesti johtajat ajelemassa Cadillacs. “Tietenkin, Herra Asbell on liian hyvä toimittaja tekee virheen, kuten, että tarkoituksella. Se on vain, että hän ei tiedä, miten oikeinkirjoituksen Ford.” Naurua. “En tehdä aloitteen ostaa Mr. Asbell sanakirja.” Naurua kippis. Toimittajat näytti hermostuneelta.

Yksi puhuja sanoi, “toivon, että lehdistön edustajat saisivat tämä on yksi asia, joka meidän Etelä syvästi paheksua, ja se on, että kun näytämme joitakin osa itsekunnioitus … voit sanoa, että joku ulkopuolelta on opettanut meille, että.” Hänen äänensä nousi. “Meillä ei ole pohjoisen kertoa meidät ihmisiksi. Se mitä teemme nyt.”

“Monet valkoiset ovat meidän kanssa.”, sanoi puhuja, ja ihmiset hurrasivat. Ministeri Birmingham sanoi, “kun saat asiat kuntoon täällä voit tulla ja auttaa meitä tekemään sitä. Tulemme me olemme siellä.” Kippis. Hän sanoi Birmingham ihmiset olivat tekemässä massa pyhiinvaellus Montgomery. “Me ehkä me ajaa alas kaupungin laidalla joidenkin hieno päivä, ja kaikki saavat yhdessä ja kävellä lasten kävellä!”

Siellä oli liikennevaliokunta teki raporttinsa. Tämä on yksi kaksi valiokuntaa ry. Toinen on rahoituskomitean (Rouva Ida Mae Caldwell, joka on taloussihteeri Amalgamated Clothing Työntekijät paikallinen 490 täällä on rahoitus-komitea). Nämä komiteat suorittaa todellinen työ ry. Carpool, joka kuljettaa koko neekeri väestö (on olemassa noin 50000 neekereitä Mont) ja töistä joka päivä on monimutkainen ja kallis laite. Se vaatii noin 2100 dollaria viikossa ajaa. Monet niistä noin 90 (kukaan ei tiedä tarkkaa määrää, koska sekaannusta nimet.) henkilöiden syytteeseen, koska “johtajat salaliitto boikotti,” ei johdon yhdistyksen, mutta oli yksinkertaisesti lainasi autonsa uima-allas.

Tehokkaan näköinen nainen musta työpuku otti kantaa pyytämään tarjoaa (lahjoitukset) Hän on vakuutustoiminnan. Hän sanoi, että hän oli saanut kirjeitä lapsilta pohjoisessa jotka olivat huolissaan hänen turvallisuudestaan. “Tule tänne, äiti, meillä on vain yksi äiti.” Yleisö vastasi “en päästä niitä liian, kyllä minä myös.” Hän sanoi, “minä istuin alas ja kirjoitti heille, että aion pysyä täällä ja kiinnitä se niin on et [epäselvä] takaovesta, kun tulet käymään äitisi. [sanat epäselvä] vaikutus oleskelevat Montgomery taistella erottelu sai kovimman vastaus mikä tahansa, hän sanoi, “Emme koskaan ole tyytyväisiä erottelun uudelleen.” Ja se oli teemana koko kokouksen.

Muistin lausunto nuorta opiskelija, kun kysyin, mitä tapahtuisi jos johtajat ry oli samaa mieltä mielenilmaus. “Voi, että olisi koskaan tapahtua, olemme sanoneet. He tuovat ehdotuksia juuri ennen kokousta, ja ihmisiä ei olisi koskaan mennä.”

Ja E. D. Nixon oli kertoi toimittajalle: “en halua olla yksi tehdä ehdotuksen,” – hän sanoi. “Kokeilimme sitä kerran noin Feb. 1 kun me jätetty puku haastaa erottelu lakia. Saimme ehdotuksen mennä takaisin linja ja taistella sitä tuomioistuimissa. Mutta se oli liian myöhäistä. Yksi nainen hyppäsi ylös ja sanoi. ‘Pidän walkin, kunnes voin istua niiden paikkaa olen seissyt rinnalla kaikki nämä vuodet,’ kaikki liittyi hänen, ja se oli lopussa.”

“Jos meillä on saapumisjärjestyksessä palvella sääntö, voisimme saada ne takaisin linja heti, mutta en tiedä, missä voisimme mennä sieltä kaikki ne uhat ja pommeja, ja pidätyksiä on tehty ihmisille vihainen. se on liian myöhäistä mennä takaisin. Olemme olleet lapsille liian pitkä, nyt olemme [epäselviä sanoja] viimeksi.” joku sanoi. Yleisö hurrasi.

Kokoelman puhuja tehnyt vetoomuksen NAACP: n jäsenyydet. “Jokainen, joka ei ole jäsen tulla alas sunnuntaina ja liittyä… tarvitset NAACP loppuelämäsi… He kertovat meille, NAACP on kommunistien se… se on vain pelästyttää sinut pois… NAACP ei ole mitään tekemistä kommunistien kanssa.” (Tämä oli ainoa kerta koko kokouksessa, että joko NAACP tai Kommunistit olivat mainittu.) Sitten keräys alkoi. Kansa teki läpi käytävällä ohi pöydän lavan edessä. Siellä oli sekaannusta täpötäydessä hallissa. Kaikki toimi nopeasti, rivi riviltä, täydellisessä järjestyksessä.

I nousi ja marssi ulos linja. Minun oli nyt vain valkoinen kasvot huoneeseen. Oven lähellä on suuri nuori mies seisoi hänen tummat kasvonsa elossa. Hän ojensi iso käsi. Minä puristin sitä kovaa, ja siirtää ulos ovesta ja lähti kävelemään takaisin kaupunkiin.

Minun oli jano, ja halusi savukkeen, mutta tämä oli neekeri naapuruston, ja en tiedä jos voisin mennä johonkin pieniä ravintoloita matkan varrella vai ei. En halunnut ottaa riskiä. Vaanii auto hidastui ja kaksi valkoista poliisia silmäili minua epäluuloisena. Astuin lammikkoon ja sain kenkä märkä [epäselviä sanoja] varpaani kiveen, koska ei ole katu [epäselviä sanoja] niin monet, jotka elävät yli vuoden on täytynyt tehdä kävely toiseen suuntaan. Pääsin jalkakäytävät, mutta se oli myöhäistä. Olin keskustassa, ennen kuin löysin avata kahvila vieressä over – the-road bus depot.

Alla join 2 sooda ponnahtaa ja kuunteli lyhyesti keskustelun välillä kaksi miestä. “Herra tietää, olen aina pitänyt neekerit. Olen iloinen, kun asia asettua uudelleen. Olemme aina tulleet toimeen niin hyvin. Tämä on kohtelias kaupunki. En tiedä, mitä he potkivat jopa tällainen meteli.”

Ulkopuolella seisoin tupakointi hetkeksi. Sade oli lakannut ja yö oli puhdas ja kaunis. Pitkä nuori musta denim housut ja Khaki paita lähestyi minua. “Please, sir, tulee sinun ostaa tupakkaa? Heillä ei varikolla.” Otin hänen rahaa ja osti pakkaus. Hän kumarsi hieman, kun hän otti sen ja sanoi, “Kiitos, sir” ja käveli nopeasti kohti varikkoa.

Käännyin ja käveli viimeinen kävellä kaduilla kohtelias kaupungin Montgomery Alabama, ja minä kerron teille — minä itkin.

Copyright © Fred Halstead, 1956.

Leave a Reply