Vihanneksiin

Link: http://vegetablemdonline.ppath.cornell.edu/factsheets/Beans_Anthracnose.htm

Papu Anthracnose

Tietoisku Sivu 729.40 Päivämäärä 6-1988

OSUUSKUNTA LAAJENNUS • NEW YORK STATE • CORNELL YLIOPISTO


Helene R. Dillard,Osasto ja Kasvi Patologian New York State Maatalouden Kokeilu Station, Geneven Cornell Yliopisto

Tämä tiedote on myös käännetty Ukrainan Martha Ruszkowski. Katso se osoitteessa: http://blog.1800flowers.com/international/vegetable-crops-ua/

Papu anthracnose, aiheuttama sieni Colletotrichum lindemuthianum, on merkittävä sairaus papuja (Phaseolus vulgaris L.), aiheuttaen vakavia sadon menetys monissa osissa maailmaa. Vuonna 1921, M. F. Talsky Cornell University osoitti, että papu anthracnose on seedborne. Tämä tieto johti laajaa käyttöä anthracnose-ilmainen siemeniä ja myöhemmin lasku esiintyminen papu anthracnose yhdysvalloissa. Papu-kasvaa alueet, jotka saavat usein sademäärä, kuitenkin, kuten keski-ja länsi New Yorkin osavaltiossa, epidemiat tauti voi kehittyä. Tuotanto on vähentynyt, koska huono siementen itävyys, huono taimi elinvoima, ja sadot. Markkinointi tappiot ovat johtuvan siemen täplät ja viat, jotka alentavat niiden laatua luokitus ja salability. Tauti on yleisin ja vakavia kuiva ja snap pavut (P. vulgaris), mutta voi myös vaikuttaa lima bean (P. lunatus L.), scarlet runner bean (P. multiflorus Willd.), mung bean (P. aureus Roxb.), cowpea (Vigna sinensis Savi.), ja härkäpapu (Vicia faba L.).

Oireet ja Merkit

Taimet kasvanut tartunnan siemeniä on usein tumma ruskea musta uponnut vaurioita sirkkalehtien ja varret (viikunoita. 1 ja 2). Vakavasti tartunnan sirkkalehtien senesce ennenaikaisesti, ja kasvu on kitukasvuinen kasveja. Sairaat alueilla voi vyö varsi ja tappaa taimi.

kosteissa olosuhteissa, pieni, vaaleanpunainen massat itiöitä tuotetaan vaurioita. Itiöt tuotetaan sirkkalehti ja varsi vauriot voivat levitä lehdet. Oireet ilmenevät yleensä alapintaan lehdet lineaarinen, tumma tiili-punainen musta vaurioita lehtiä suonet (kuva. 3). Taudin edetessä, värjäytyminen näkyy ylempien lehtien pinta. Lehtiä usein oireet eivät ole ilmeisiä, ja ne voidaan jättää huomiotta, kun tutkitaan bean kentät.

silmiinpistävin oireet kehittyvät palot. Pieni, punertava ruskea musta viat ja erillinen, pyöreä, punertava ruskea vauriot ovat tyypillisiä oireita (kuva. 4). Kypsä vauriot ovat ympäröi pyöreä, punertava ruskea musta reunus harmahtava musta sisustus (kuva. 5). Aikana kostea aikoja, sisustus vaurio voi tihkua vaaleanpunainen massat itiöitä. Vakavasti tartunnan palot voi kuihtuvat, ja siemenet ne kuljettavat ovat yleensä tartunnan. Tartunnan siemenet ovat ruskeita tai mustia täpliä ja uponnut vaurioita (kuva. 6).

Valitse Valokuvan Suurennus (Tämä ominaisuus ei ole tällä hetkellä saatavilla)

Tauti Sykli

sieni selviää talven ensisijaisesti papu siemen. Selviytymisen maaperän tai kasvien jäämiä vaihtelee suuresti, riippuen ympäristön olosuhteista. Tutkimus toteutettiin Kanadassa on havaittu, että sieni voi selviytyä 5 vuotta tartunnan papujen palot ja siemenet, jotka ovat ilma-kuivattiin ja varastoitiin 4° C. Selviytyminen on rajusti vähennetty, kuitenkin, kun tartunnan materiaaleja on haudattu alalla ja tule kosketuksiin veden kanssa. Laboratoriokokeet ovat osoittaneet, että vuorotellen märkä-kuiva syklin maaperässä vähentää selviytymisen sieni.

Viileä kohtalainen lämpötiloja ja pitkäaikainen korkea ilmankosteus tai vapaata vettä päälle lehdet ja nuoret palot edistää anthracnose kehitystä. Kosteutta tarvitaan kehitys, leviäminen ja itävyys itiöt sekä infektio kasvi. Pitkittynyt märkä aikana on tarpeen sieni perustaa sen infektio. Aika infektio näkyviä oireita vaihtelee 4: stä 9 päivää, riippuen lämpötilasta, papu lajike, ikä ja kudosten. Sieni-itiöt ovat helposti kuljettaa terveitä kasveja tuulen tuoma sade ja ihmiset ja koneet liikkuvat läpi saastunut kentät, kun kasvit ovat märkä. Usein sateinen sää lisää taudin esiintyminen ja vakavuus.

Ohjaus

Kulttuuri
Ohjaus onnistuu parhaiten käyttämällä anthracnose-ilmainen siemen. Länsi-kasvanut, sertifioitu siemen on erittäin suositeltavaa. Anthracnose kehitys on epätodennäköistä, että siemeniä on tuotettu vuonna semiarid alueilla, joilla on vähän sateita ja korkeita lämpötiloja kasvukauden aikana. Sen sijaan, siemenet tuotetaan Koillis altistuvat kesän sateet ja korkea kosteus kasvukauden aikana, ja riski sairastua anthracnose on lisääntynyt.

sieni selviää parhaiten papu siemen-ja vähemmässä määrin siitä, kuivatut palot ja olki. Pesu ja pussitus asemien alueilla, joilla anthracnose on ollut ongelma voidaan lähteet saastunutta pölyä. Näin nämä asemat on puhdistettava roskista välillä lähetykset ja lähetykset eristetty.

Koska sieni levitetään veden läsnäollessa, kenttiä ei olisi tullut viljelyyn tai torjunta-sovelluksia, kun kasvit ovat märkä. Vältetään tarpeetonta liikkumista saastuneella kentät minimoi taudin leviäminen.

Koska sieni ei ole selviytyä hyvin kenttäolosuhteissa, saastuneella bean roskat olisi sisällytettävä maaperään sadonkorjuun jälkeen vähentää talvi selviytymisen. Kahden vuoden viljelykierto on erittäin suositeltavaa, sillä vakuutukset talvi selviytymisen, ja se tarjoaa joitakin ohjaus root-mätää organismeja.

Papu lajikkeet kestävät anthracnose ovat saatavilla siemenet yritykset. Käytä vastustuskykyisiä lajikkeita, kuitenkin, on monimutkainen läsnäolo useita muotoja tai kilpailuista sieni, ja kasvit kestävät yksi rotu voi olla alttiita toinen Lajikkeita on testattava, missä ne ovat kasvaneet määrittää niiden sietokyky paikallisesti yleistä kilpailuista.

Kemiallinen
tällä kertaa, ei siemen-hoitoja valvonta anthracnose kuiva pavut ovat rekisteröity New Yorkin osavaltiossa. Tehoa siemen-hoitoja on muuttuja, koska syvään juurtuneita infektioita usein hengissä hoitoon.

Lehtien sovelluksia protectant sienitautien voi vähentää taudin vakavuus alalla, mutta yleensä sienitautien eivät ole taloudellisia. Tehokkuutta sienitautien lehtien vaihtelee, koska märkä sää edistä anthracnose kehitystä myös pesee ja sääolosuhteissa sovelletaan sienitautien. Katso viimeisin kysymys Cornell Suosituksia Kaupallisten Vihannes Tuotanto tuotteita on rekisteröity käytettäväksi kuiva pavut, ja seuraa etiketti suuntiin.

Kiitokset

Arvostusta on laajennettu koskemaan Joe Ogrodnick valokuvaus apua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *