MDESim – MATLAB Diskret Händelse Simulator

Link: http://staff.um.edu.mt/jskl1/mdesim/index.html

Vad är MDESim

MDESim MATLAB Discrete Event Simulator) är en MATLAB-funktion med lokala deklarationer som representerar en händelse-orienterade diskret simulering verktyg skrivet i MATLAB språk. Det finns system för deklarationer som är gemensamma för alla eller de flesta diskret simulering modeller som uppenbarligen inte bör ändras. Användare som en del av den kod som lägger till variabler och funktioner av särskilt simuleringsmodeller. Ingenting är skyddat eller dolt, så att användarna har full kontroll över modellen. Alla viktiga faciliteter som är typiska för diskret simulering verktyg finns tillgängliga:

  • Time control (schemaläggning och inställande av händelser).

  • Banner insamling och beräkning av beskrivande statistik.

  • Arbeta med data strukturer, inklusive prioriterade köer.

  • Funktioner som stödjer simulering av kösystem.

det finns naturligtvis andra faciliteter som generering av slumptal, avancerad statistik, presentation grafik, etc. som redan stöds av vanliga MATLAB-funktioner och verktygslådor. Observera att så långt verktyget är i sitt inledande skede av utvecklingen, så skall jag uppskattar verkligen alla kommentarer och förslag.

Tillbaka till Toppen

När du vill använda MDESim

MDESim skapades på grund av att (förvånansvärt) nr sådant verktyg är tillgängliga för närvarande. “Ett sådant verktyg” jag menar en allmän, enkel att använda och snabb att lära sig verktyg för att skapa programmerad diskret händelsestyrd simulering modeller i MATLAB där användarna har full kontroll över modellen.

Bland andra ämnen som jag undervisar variansreduktion tekniker simulering och optimering. Så jag behöver simuleringsmodeller som representeras skulle ha funktioner som gett input argument returnera simulering resultat. Sådana funktioner kallas därefter upprepade gånger från andra funktioner att genomföra olika optimering och variansreduktion algoritmer.

Verktyget kan vara intressant för de som vill skriva enkelt och medelstora diskret simulering modeller i MATLAB.

Och användare av MDESim är i en liknande ställning som en programmerare i ett diskret simulering språk baserat på händelser paradigm. (S)har han att skriva händelse av rutiner tillsammans med modellen initiering och utvärdering av försöket. De flesta simulering-relaterade uppgifter är programmerade skulle vara att aktivera MDESim funktioner.

Tillbaka till Toppen

När du INTE använda MDESim

använd inte MDESim om du inte gillar programmering. Även programmering av modeller är lätt, förståelse av systemets funktioner är nödvändiga och kodning modellen funktioner kanske inte är trivial. Finns det dessutom användarvänliga verktyg för att stödja skapandet av modeller utan programmering. I MATLAB-miljö det är SimEvents och det finns andra verktyg som Arena, Förlänga, SIMUL8, etc. Bara observera att fullständiga versioner av sådana verktyg är dyra.

Använd inte MDESim i händelse av större simulering studier. Det främsta målet när du skapar MDESim var enkelhet och tydlighet. Inte hastighet. Så om du behöver skriva modeller av komplexa system, använda någon av simulering språk, eller vad som är mer typiska i dag, och biblioteket av simulering rutiner i ett allmänt språk. Det är sådana bibliotek för språk såsom Java, C++, Python, etc. Vi tipsar om för Java-programmerare är ett redskap för SSJ (Stokastisk Simulering i Java).

Tillbaka till Toppen

Ladda ner & Installation

MDESim är gratis. Vänligen e-post till mig första något om dig själv och om du har tänkt att använda MDESim. Sedan skall jag skicka dig att ladda ner information.

Det finns ingen installation. Alla modeller är funktioner som naturligtvis vanligtvis kallar andra lokala eller globala användaren funktioner. Alla är hoppas jag tydligt anges exempel.

Tillbaka till Toppen

Krav

Det enda kravet är MATLAB. MDESim fungerar med version 7 och senare, förmodligen ännu äldre. Vänligen rapportera eventuella kompatibilitetsproblem.

Tillbaka till Toppen

MDESim Manuell

Öppna MDESim manuell. I handboken finns exempel modeller, inklusive användarens kod.

Tillbaka till Toppen

för Författare

Vid problem, tveka inte att kontakta mig:

Jaroslav Sklenar
Docent
Avdelningen för Statistik och Verksamhet Forskning
University of Malta
Msida MSD 2080
Malta

, e-post: [email protected]

Webb: http://staff.um.edu.mt/jskl1/

Telefon: (+356) 2340 3070 Fax: (+356) 2131 2110

Leave a Reply