Orion — Mytologia

Link: http://www.gb.nrao.edu/~rmaddale/Education/OrionTourCenter/mythology.html

Mytologinen Hahmo Orion

Jokaisella kulttuurilla on oma tähtikuvioita ja mytologiaa. Tähtikuvioita harvoin näyttää objektin nimensä; monia ryhmittymiä tähteä on kutsuttu eri asioita vuosien varrella.kreikkalaisen mytologian Mukaan, tähdet tällä alueella taivas on merkitty Orion kunniaksi suuri metsästäjä, son of Neptune ja nymfi Eurayle. Piirustus vasemmalla, E. Burritt on atlas 1835, näkyy tyypillinen kuva Orionin — klubi kädessä, leijona-iho-kilpi, hyökkää härkä, Härkä.

Egyptiläiset, sama tähdet olivat kunnianosoitus valon jumalan, Osiriksen. Muiden kulttuurien näki sellaisia asioita kuin kilpikonna tai mustekala. Joissakin kulttuureissa yhdistetty nämä tähdet ja muut suurempiin lukuihin kuin Cayman-tai alligaattori-olento. Toiset näkivät osajoukkoja tähteä kuin yksittäisten lukujen.Orion on luultavasti yksi helpoimmista tähtikuvioita löytää. Puolivälissä leveysasteilla pohjoisella pallonpuoliskolla, tammikuussa noin klo 9:00 PM , katso etelään ja puoli välillä horizon ja zenith. Siellä, näet kolme kirkkaita tähtiä peräkkäin, jotka muodostavat vyö myyttinen metsästäjä. Pohjois-luoteis-vyö, huomaat kirkas, hieman punainen tähti, Betelgeuse, että taiteilijat piirtää, koska metsästäjä on oikea olkapää. Muita kirkkaita tähtiä merkitä hänen vasen olkapää, hänen oikea polvi ja nostetaan vasen jalka. Alla vyöllä kirkkaana yönä voit tehdä ulos punertava hehku. Orion Nebula osa Orionin miekka.

Leave a Reply